Digg Son Dakika :
Home » , , » Pitbull Cinsi Köpek Sahiplerine 3.434 TL Ceza

Pitbull Cinsi Köpek Sahiplerine 3.434 TL Ceza

Written By admin on 23 Mayıs 2012 Çarşamba | 23:18

Pitbull cinsi köpek beslemek bir çok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de yasaklandı, bu yasağa uymayanlara 3 bin 434 TL ceza kesilecek ve belediye tarafından köpekleri ellerinden alınacak.
Dikkat:
Pitbull cinsi, çeşitli köpek cinslerinin birleşmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Bu köpeklerin gen haritalarında saldırganlık, yırtıcılık olduğundan size veya sevdiklerinizin zarar görmesine hatta ölümlerine neden olabilir.


Günden güne artan pitbull dehşeti haberlerine duyarsız kalamayan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu bununla ilgili çalışma başlatarak yasak getirdiklerini belirtti.
Bu yasağa göre; Bakanlık kimlik ve adres bilgileri belirlenen bu tür hayvan sahiplerine 3 bin 434 lira ceza kesilmesi talimatı verdi. İçişleri Bakanlığı ise valiliklere gönderdiği genelgeyle pitbull ile üretimi yasak hayvanların toplatılması, bulunduranlara ceza kesilmesi ve dövüştürülmesinin engellenmesi talimatı verildi.
Pitbul köpek resimleri



En güzel Pitbul Köpeği Resimleri

Pitbul Resimleri

En güzel pitbul Resimleri


Pitbull Köpek Resimleri ve Bütün Özellikleri

Amerikan Pitbull Terrier
Kökeni: Bu savaşçı köpek 19. yüzyılda İngiltere’nin Staffordshire bölgesinde Bulldog ile çeşitli terrierlerin çiftleştirilmesiyle elde edilmiştir. ABD’ne getirilen bu cins burada onun ağırlığını arttıran ve başının daha güçlü hale gelmesini sağlayan Amerikalı yetiştiriciler tarafından mükemmelleştirilmiş ve şu anki durumunu almıştır.
Tanımı: Erkekler 44-46 cm, dişiler ise 40-42 cm yüksekliktedir. Ağırlıkları 17-20 kg kadardır. Güçlü, kaslı bir gövdesi vardır; aynı zamanda çok çeviktir. Kısa kuyrukludur; yatay duruşlu kalın, kısa, parlak tüyleri vardır. Her renk olabilir. Ancak erkeklerin %80′i beyazdır. Amerikan Köpek Kulübü tarafından American Staffordshira, İngiliz Köpek Kulübü tarafından ise Amerikan Pitbull Terrier olarak 2 grup olarak sınıflandırılmışlardır.
Kişiliği: Çok eski savaş köpeklerinin de genetik özelliklerini aldığından çok cesur ve çok canlı bir köpektir. Düşmanıyla öldüresiye savaşır. Ancak, asgari bir eğitimle yabancıların niyetini anlayabilmesini sağlayacak kadar yetenekli, sakin, iyi huylu ve itaatkar bir köpek haline gelebilir.
Özelliği: Mülk bekçisi olarak çok iyi sonuç vermiştir. İnsana eşlik eden köpek olarak da değerlidir. Sonuçta her şey pitbullunuzu nasıl eğittiğinize bağlıdır.(wolkanca)

Muhteşem Pitbull Resimleri





TEHLİKELİ KÖPEKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 01.07.2004 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kanunun 14. maddesinin l bendinde; ‘‘ Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak, takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaktır.’’ hükmü yer almaktadır.
Bu hükme uymayanlara Kanunun 28. maddesi gereğince hayvan başına 3.434 TL. idari para cezası verilir ve hayvanlara el konulur.
Bu hükme açıklık getirilmesi amacıyla Kanunda belirtilen Pitbull Terrier, Japanese Tosa haricinde ülkemizde Kanunun 14. maddesi kapsamında değerlendirilecek olan köpek ırklarına dair Bakanlığımızda oluşturulan 20.11.2007-208 sayılı Müsteşarlık Makam Oluru ile bir komisyon oluşturulmuş olup Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14. maddesinde yer alan Pitbull Terrier ve Japanese Tosa’ya Dogo Argentino, Fila Brasileiro ve bu ırkların melezleri de ilave edilmiştir.

Ayrıca, tehlikeli köpekleri bulunduran hayvan sahiplerinin aşağıdaki hükümlere uymaları gerekmektedir.

1-) Dogo Argentino, Fila Brasileiro ve yukarıda belirtilen ırkların melezlerini bulunduran hayvan sahipleri söz konusu talimatın yayımından itibaren üç ay içinde İl Hayvan Koruma Kurullarına bildirimde bulunarak bunları kayıt altına aldıracak, altı ay içerisinde kısırlaştırarak, kısırlaştırıldıklarına ilişkin belgeleri il hayvan koruma kurullarına teslim edeceklerdir.

2-) Köpeğine ve kendisine ait bilgileri ilgili belediyeye kayıt yaptıracaklardır.

3-) Adres değişikliği olması halinde ilgili belediyeye bildirecektir.

4-) Köpeğin ölmesi halinde köpeğine ait bilgi ve belgeleri 7 gün içinde ilgili belediyeye teslim edecektir.

5-) Mesken dışında dolaştırılan hayvanların dışkılarını temizleyecektir.

6-) Köpeğin üzerinde belli bir uzaklıktan görülebilecek şekilde tasarımlanmış ve geceleri yansıtıcı özelliği olan bir tasma takılacak ve tasmaya bağlı kayış yerine zincir kullanacaktır.

7-) Köpeğin gezdirilmesi sırasında dayanaklı malzemelerden yapılmış ağızlık takacaktır.

8-) Binada tehlikeli bir köpek olduğunu belirten uyarı levhaları köpeğin olduğunu binanın tüm giriş yerlerine asacaktır.

9-) Köpek; binanın içinde veya dışında kapalı bir alanda olduğunda, kaçamayacağı ve binaya gelen ziyaretçilere zarar vermeyeceği bir şekilde barındıracaktır.

10-) Tüm veteriner kliniklerine bakım ve tedavi amaçlı gelen tehlike arz eden köpeklerin veteriner hekimler odası tarafından ilgili Valiliğe yazılı olarak bilgi verilmesi gerekmektedir.


Aşağıda bahsi geçen köpeklere ait resimler mevcut olup ilgili kişilere duyurulmasına…



Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları *Maçlar * Ödevler * Arama Motoru * Bebek Vadisi
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.
Share this article :
Bu yazı; 23 Mayıs 2012 Çarşamba günü yazılmış olup, kategorisine eklenmiştir, kategorisine eklenmiştir, kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazılardan ilk senin haberin olsun istersen ücretsiz Takipçimiz olabilirsiniz , ayrıca istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Güncel Blog | Bizden Sayfa | Canlı Yayın
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011 Yeni Vadi | Sitemap | Rss | Ping | Ping 2 |