Digg Son Dakika :
Home » , , » Almanya İşçi Alım Haberleri 2012

Almanya İşçi Alım Haberleri 2012

Written By admin on 5 Kasım 2011 Cumartesi | 09:46


50 yıl aradan sonra Almanya yeniden işçi alıyor. Ama bu kez nitelikli işçi alımı yapılacak . İlanın detayı :
Almanya İşçi Bulma Kurumu ve İŞKUR 14 Ekim’de bir araya gelerek eleman sayısı ve niteliklerini görüşecek.
Türkiye’den Almanya’ya ilk olarak 1961 yılında başlayan işçi göçünün ardından bu kez, Almanya’ya ‘donanımlı, nitelikli eleman göçünün’ sağlanması amacıyla Almanya’nın İŞKUR’u ‘Bundesagentur Für Arbeit’ın başkanı Heinrich Alt ile Türkiye İŞKUR Genel Müdürü Kemal Biçerli 14 Ekim’de Almanya’da bir araya gelecek. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nihat Sorgeç, Almanya’da istihdamın
canlanması amacıyla ihtiyaç görülen ara eleman için Vietnam’dan işçi talebinde bulunulduğunu ifade etti.
EN ÇOK HASTA BAKICI VE TEKNİSYEN ARANIYOR 
Sorgeç “Bunun üzerine Alman İŞKUR Başkanı ile görüştüm ve Almanya’nın ihtiyacı olan ara elemanın Türkiye’den sağlanabileceğini ilettim. Bu öneriye sıcak baktı. Bunun üzerine görüştüğüm İŞKUR Genel Müdürü Biçerli’nin de sıcak bakması üzerine 14 Ekim’de bir görüşme ayarladık” dedi. Bu görüşmede Almanya’nın ihtiyaç duyduğu ara eleman sayısı ve niteliği gibi konuların görüşüleceğini anlatan Sorgeç, şunları söyledi: “Almanya, bu kez donanımlı eleman için Türkiye’den talepte bulunacak. Almanya’da teknik dallarda, özel sektörde, hizmet sektöründe eleman sıkıntısı yaşanıyor. Yani hasta ve yaşlı bakıcı, teknisyen, tıbbi sekreter gibi ara mesleklerde çalışacak işçilere ihtiyaç var. Yani Türkiye’deki meslek lisesi mezunları, Almanya’da çalışabilir.” Sorgeç, Güney Almanya’da teknik dallarda eleman sıkıntısı yaşandığını, Doğu Almanya’da ise turizm sektöründe çalışacak ara elemana ihtiyaç olduğunu belirtti.
İLK YOLCULUK 50 SAAT SÜRMÜŞTÜ 
Almanya ile Türkiye arasındaki ilk işgücü göçü, 31 Ekim 1961′de ‘Türk İşgücü Anlaşması’nın imzalanmasıyla başladı. Bu çerçevede İstanbul Sirkeci Garı’ndan davul ve zurnayla yolcu edilen ilk Türk kafilesi 50 saatlik bir yolculuktan sonra 26 Ekim 1961 yılında Köln Deutz Tren İstasyonu’nun 12′lu peronuna inmişti. Anlaşma çerçevesinde sadece ilk yıl Almanya’ya yaklaşık 1500 kişi çalışmak üzere gönderildi. 1973 yılında ekonomik kriz nedeniyle işçi alımı ilk kez durdurulduğunda Almanya’daki Türk işçilerinin resmi sayısı 650 bine ulaşmıştı. Bugün Almanya’daki Türk nüfus sayısı 3.5 ile 4 milyon arasında.
 
İLK KAFİLE 1961’DE GİTTİ

Almanya’ya ilk resmi Türk işgücü göçü, Türkiye ile Almanya arasında 31 Ekim 1961’de ‘Türk İşgücü anlaşması’nın imzalanmasıyla başladı, Yüzde 60’ı kalifiye olan Türk işçilerinden oluşan ilk kafile 1961 yılında Almanya’ya geldi. Almanya Tophane’de bir irtibat bürosu kurdu, Almanya’ya gitmek isteyenler bu büroya müracaat ediyorlardı. İşçiler İstanbul Sirkeci Garı’ndan trenlerle 3 günde Hamburg’a varıyorlardı. Almanya’daki yabancı işçi sayısı 1973’e kadar sürekli arttı. 1974 yılında Almanya yabancı işçi alımını durdurdu. Sadece Avrupa Birliği vatandaşları işçi olarak alınmaya başlandı. 1961’de işçi olarak giden Türkler, bugün Almanya’da işveren de oldular. 2010’yılında 100 bin Türk girişimci bulunuyordu.


İLK YOLCULUK 50 SAAT SÜRDÜ

26 Ekim 1961 tarihinde İstanbul Sirkeci Garı'ndan davul ve zurnayla yolcu edilen ilk Türk kafilesi 50 saatlik bir yolculuktan sonra 30 Ekim 1961 yılında Münih tren istasyonunun 11'nolu peronuna inmişti. Anlaşma çerçevesinde sadece ilk yıl Almanya'ya yaklaşık 1500 kişi çalışmak üzere gönderildi. 1973 yılında ekonomik kriz nedeniyle işçi alımı ilk kez durdurulduğunda Almanya'daki Türk işçilerinin resmi sayısı 650 bine ulaşmıştı. Bugün Almanya'daki Türk nüfus sayısı yaklaşık 2,9 ile 3  milyon arasında bulunmaktadır.
 
 

Almanya’ya Vizesiz Giriş!

Hannover Sulh Mahkemesi, Almanyaya vizesiz gelen Türk Vatandaşını sınır dışı etmek için tutukladı ve aşağıdaki gerekçelere istinaden serbest bıraktı.

Mahkeme, turist olarak Almanya’ya gelen Türk vatandaşlarının vize almadan 3 ay boyunca ülkede kalabileceği yönünde Avrupa Adalet Divanının daha önce almış olduğu “Soysal kararını” onayladı.
Hannover Sulh Mahkemesi ayrıca, avukatı vasıtasıyla hizmet alımı ve hizmet sunumu konusunda bir ayrım yapılamayacağını savunan adı açıklanmayan Türkün bu savunmasını da doğru bularak, sözkonusu kişinin mahkeme masraflarının Alman hükümeti tarafından karşılanmasına karar verdi.
Mahkemeden yapılan açıklamada, bu kişinin 28 Kasım 2010′da Langenhagen havaalanında yapılan bir kontrol sırasında vizesiz olduğu için sınır dışı edilmek üzere tutuklanmış ve bu tarihten birkaç gün önce Almanya’ya gelmiş olduğu ifade edildi.

Açıklamada, sözkonusu kişinin Almanya’ya daha önce de 10 Ocak 2002′de gelerek 18 Mart 2002′de iltica talebinde bulunmuş, ancak bu talebini 22 Mart 2002′de geri çekmiş olduğu kaydedildi.
Akdeniz Üniversitesi Vizesiz Avrupa Araştırma Grubu Başkanı Harun Gümrükçü, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Hannover Sulh Mahkemesinin bu kararını olumlu karşıladığını belirterek, “Alman mahkemesi tezlerimizi doğruladı. Türkler 3 aya kadar AB üyesi ülkelere vizesiz girebilir, bu suç sayılmaz. Almanya’daki politikacılar ‘Soysal kararını’ artık yorumlamalı ve uygulamaya konulmasını sağlamalı. Karar hizmet alımı ve hizmet sunumu arasında fark olmadığı yönünde. Vizesiz Avrupa konusunda yapılan bilimsel çalışmalar mahkemelerce dikkate alınmalıdır” diye konuştu.
Mahkemenin, verdiği kararda 19 Şubat 2009 tarihli Avrupa Adalet Divanının “Soysal kararını” örnek aldığını ifade eden Gümrükçü, Türklerden istenilen vizenin ve vize için ödenen paraların hukuka aykırı olduğunu savundu.
Almanya başta olmak üzere AB’ye üye ülkelerin “Vizesiz Avrupa hakkını” önleme çabalarının hukuki bir güvencesizlik yarattığını kaydeden Gümrükçü, “AB ülkelerinin bu çabası, artan sayıda Türk turistin bu ülkelere gitmesinde bir engel teşkil etmekte ve dolayısıyla Alman otel ve turizm sektörünü zarara sokmaktadır. Türkiye sözkonusu olduğunda Avrupa’da karar alan siyasi elitlerin hukuk tanımazlığı her geçen gün daha çok gün ışığına çıkmaktadır. Bazı işveren kuruluşların AB üyesi ülkeler ile yaptığı vize kolaylığı anlaşmalarının bu karar doğrultusunda ne kadar yanlış olduğu anlaşılmıştır” şeklinde konuştu.
Avrupalı olmanın temelinde, meşru haklara sahip çıkmanın yattığını belirten Gümrükçü, “Siyasi karar vericiler, çanak tutma yerine, yapılan ortaklık anlaşmalardan doğan hakları savunma yoluna gitmelidir. Avrupalılığın temelinde rasyonel olmak, hukuki güvenceyi sağlamak için gerekli her türlü adımı atmak ve meşru haklara sahip çıkmak yatar. Bunlara sahip çıkan Türkiye, Avrupa’nın parçası olan bir Türkiye’dir” dedi.
 
 
Etiketler: almanya, almanya hasta bakıcısı alımı, almanya iş başvurusu, almanya işçi alımı, almanya teknisyen alımı, işçi alımı
Aramalar:almanya işçi alımı 2011,almanya işçi başvurusu,almanya işçi alıyor,almanya ya işçi alımı,almanya iş başvurusu,ALMANYA İŞÇİ ALIMI 2012,almanyaya işçi alımı 2011,almanya teknisyen alımı,almanya isci alimlari,almaya işçi alımı
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.
Share this article :
Bu yazı; 5 Kasım 2011 Cumartesi günü yazılmış olup, kategorisine eklenmiştir, kategorisine eklenmiştir, kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazılardan ilk senin haberin olsun istersen ücretsiz Takipçimiz olabilirsiniz , ayrıca istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Güncel Blog | Bizden Sayfa | Canlı Yayın
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011 Yeni Vadi | Sitemap | Rss | Ping | Ping 2 |